Hei!
Olen aina rakastanut leipomista ja ruoanlaittoa. Ruoanlaitto "into" katosi kyllä, kun tein tätä hommaa työkseni aikanaan. Nyt kun työtehtävät ovat muuttuneet, jaksaa jälleen kokkailla 😀
Koska meillä metsästetään, pakastimesta löytyy jos jonkin näköistä lihaa ja metsän antimia. Uusi metsästyskausi on jälleen alkamassa, joten edellisvuoden lihoista olisi pian päästävä eroon. Nettiä selaillessa löytyi sitten seuraavanlainen kebabresepti "mättömestarin" sivuilta, jota oli ihan pakko kokeilla! Olen erittäin huono mittailemaan mausteita, mutta tässä suuntaa antava ohje, alkuperäistä ohjetta mukaillen ja puolet pienenpänä. Linkki alkuperäiseen ohjeeseen tässä: https://www.xn--mttmestari-q5a2t.fi/resepti/kebabliha-ohje/
KAURISKEBAB
1 kg Kauriin jauhettua lihaa (Me jauhettiin etukoiven lihat tähän tarkoitukseen)
1 tl Mustapippurirouhetta
2 tl Valkosipulijauhetta
1,5 tl Paprikajauhetta
1 tl Oreganoa
1/2 tl Juustokuminaa
1/2 tl Cayannepippuria
1-2 tl Suolaa (Tämä kannattaa ehdottomasti itse kokeilla mistä tykkää)
1,5 rkl perunajauhoa
1. Sekoita mausteet ja perunajauhot keskenään.
2. Laita liha monitoimikulhoon, johon laita taikinan sekoittaja, ei vispilää.
3. Sekoita hetki jauhelihaa ja ripottele joukkoon mausteseos.
4. Vaivaa "taikinaa" noin 15 minuuttia, jolloin siihen muodostuu hieman sitkoa.
5. Paista koe-erä, jotta tiedät pitääkö mausteita tai suolaa lisätä
6. Tee taikinasta pötkö ja kääri se ensin leivinpaperin sisään ja tämän jälkeen tiiviiseen folioon.
7. Uuniin kannattaa laittaa alimmalle tasolle pelti ja siihen vettä. Laita paistomittari lihaan kiinni ja kypsennä sitä 120 asteessa niin kauan, että sisälämpötila on 80 astetta.
8. Jäähdytä. Anna makujen tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.
9. Höylää lihasta juustohöylällä ohuita lastuja, jotka voit sitten lämmittää pannulla rasvassa paistaen, mikrossa tai uunissa.
10. Tarjoa esim pitaleivän, salaatin, tomaattikastikkeen ja valkosipulikastikkeen kanssa.
Ja sitten muut kuulumiset. Kipsi jalasta pitäisi lähteä romukoppaan ensi viikolla, jee! Täytyy kyllä tunnustaa, että en ole malttanut sitä tässä kotona pitää pariin päivään. Tuntuu niin vapauttavalta! Mutta ei se ihan helppoa kyllä ole lähteä jälleen kävelemään. Jalat tuntuvat olevan ihan eriparia. Kantapäässä pistelee, niinkuin nuppineuloilla kävelisi. Olen kyllä huomannut, että mitä enemmän jalkaa jumppaa ja venyttelee niin sen paremmaksi se koko ajan tulee. Kauankohan tässä menee ennen kuin pystyy taas normaalisti kävellä ja palata pihatöiden pariin? Mutta mikä todennäköisyys on saada ampiaisen pisto juurikin tuohon kipsattuun jalkaan!? Kyllä, näin kävi toissapäivänä! Pitäiskö laittaa lotto vetämään...
Hermot ovat olleet siis totaalisen riekaleina, kun on pitänyt pysyä suht paikoillaan. Olen niin touhukas tapaus, että tämmönen 5 viikon pakkoloma on yhtä tuskaa! Onneksi työrintamalla on tiedossa uusia tuulia ja toivonkin että pääsen kävelemään ilman keppejä kahden viikon päästä.
Hauskaa viikonloppua!
-Heta-
Kommentit
Lähetä kommentti