Hei!
Tämän päivän aiheena oli kuitenkin leipominen ja eräällä tavalla hävikkiruoka. Jo yläasteen köksäntunneilla opetetaan, miten ruoantähteet voi käyttää seuraavana päivänä hyödyksi ja se pitäisikin olla meille itsestäänselvyys. Ravintoloissa pyritään käyttämään ylijäänyttä ruokaa hyödyksi, jos se vain on mahdollista. Eli tarkennuksena, jos jokin ruoka on jäähdytettävissä olevaa tai muuten hyödynnettävissä seuraavana päivänä, niin sehän taatusti hyödynnetään. Se on silkkaa säästöä! Harmi kun suurtaloukeittiöissä ei juurikaan uskalleta käyttää tähderuokia hyödyksi, vaan ne menee roskiin. Onneksi jotkut sentään ovat alkaneet myydä ylijäänyttä ruokaa eteenpäin. Itse inhoan ruoan heittämistä roskiin, jos se ei ole ihan pakollista. Viimeistään pizzaan saa upotettua viimeisetkin elämää nähneet fetan palaset tai pari päivää vanhan jauhelihasoosin rippeet helposti. Heittelen pakkaseen kaikenlaista pientä, ananaksista juustonkantteihin. Sieltä ne voi helposti käyttää sitten sinne pizzaan tai muuhun ruokaan. Työkaverini kertoi, miten pakastaa ylijääneitä ruokia ja ottaa niitä pakasteesta sitten töihin itselleen evääksi mikrotettavaksi. Aika kätevää!
Lapseni antoi palautetta tässä taannoin, että mun pitäisi muokata kuvia Instassa, koska "ne on muuten tylsiä eikä erotu massasta". Tottahan se on! En ajatellut kauheasti visuaalista ilmettä kun aloin kirjoitella ja nyt yritänkin opetella kuvien muokkausta. Tänne Bloggeriin on minusta hirveän hankala saada kuvia siten miten itse haluaa. Samoin visuaalinen ilme ei ole ihan se mitä haluaisin sen olevan. Ehkäpä harjoitus tekee mestarin.. Olen kyllä yleensäkin erityisen visuaalinen ihminen. Saatan pohtia kynttilöiden paikkaa asetelmassa helposti puolikin tuntia tai siirrellä kirjahyllyä niin monta kertaa, että kaikki on oikeassa paikassa. Nämä valokuvajutut sen sijaan on vähän haasteellisempia. Haluaisin hirveästi oppia kuvaamaan ja oliskin aika kiva jos olisi oikea kamera sitä varten. Metsässäkin olisi kiva kuvata kaikennäköistä. Ihmisten kuvaaminen ei ole ehkä se mun juttu, ennemminkin asiat ja esineet. Ruokakuvat on luontokuvien ohella mun lempiaiheita ja kaikenlaiset askartelu- ja kakkuideakuvat. Pinterest on mulle se inspiraation lähde moneenkin asiaan.

Meillä jää usein banaaneja repun pohjalle tai pöydille tummmumaan ja niitähän ei sitten kukaan halua syödä. Eräässä ravintolassa aamiaispöydästä jääneet banaanit kuorittiin ja laitettiin pakastimeen. Sieltä ne oli helppo ottaa banaanikakkua varten sitten käyttöön. Loistava idea, jonka otin myös itse käyttöön. Käytän pakastettuja banaaneja mm. smoothien joukkoon. Tänään kuitenkin leivoin niistä banaanikakkua, jonka aion kuorruttaa viikonlopun synttäreitä varten. Tämän kakun voi siis paistaa perinteisessä kuivakakkuvuokassa tai pellillä. Valmistus on yksinkertainen ja sopii lastenkin leivottavaksi. Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään, ilman sen suurempaa järjestystä. Kuorruteeksi sopii esim porkkanakakkuun tuleva kuorrute.
BANAANIKAKKU ( 50CM UUNIN PELLILLINEN)
2 Kananmunaa
2 1/2 dl Sokeria
2-3 Tummunutta banaania soseena
1 1/2 dl Öljyä
3 1/2 dl Vehnäjauhoja
1 1/2 tl Soodaa
1 1/2 tl Leivinjauhetta
1 tl Kanelia
1/4 tl Suolaa
Lisää kaikki ainekset kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella huolelliseti. Kaada taikina pellille tai jauhotettuun kuivakakkuvuokaan. Paista 180 asteessa pellillistä n. 20 minuuttia ja kuivakakkua n.50 minuuttia.
KUORRUTE (Jos haluat paksun kuorrutteen, tee ohje tuplana)
200g Maustamatonta tuorejuustoa
4-5 dl Tomusokeria
100g Voita
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto ja tomuokeri keskenään ja levitä jäähtyneen kakun päälle.
😋
Kommentit
Lähetä kommentti